יקב ארנס. ישן וחדש בבנימינה

בנוף הכרמים והמטעים של אזור בנימינה, בלב בקעת הנדיב – אחד מאזורי היין הוותיקים והשורשיים בישראל – נולד יין מקומי שענביו גדלים בכרמי משפחת כורמים ותיקה.
המשך קריאה

שילוב משתנה של זנים

היין של יקב ארנס מבוסס על שילוב משתנה של זנים מקומיים – ועל מיזוג ייחודי בין ישן וחדש: מחד, היסטוריה ארוכת שנים של משפחת כורמים ותיקה, ומאידך, ידע מקצועי עשיר וגישה חדשנית של כורם, המגדל גפנים באופן ייחודי ובעל הסמכה וניסיון של יינן מקצועי.
המשך קריאה

שלושה דורות של כורמים

שורשיו של יקב ארנס נטועים עמוק בהיסטוריה המקומית של בקעת הנדיב. משפחת ארנס מתפרנסת כבר 70 שנה ממשק חקלאי גדול, ומגדלת ענבים ליין זה למעלה מיובל שנים.
המשך קריאה

"הלוחש לגפנים": מגע יד ייחודי

בניהולו של קובי ארנס מיושמות בכרם המשפחתי שיטות גידול ייחודיות, המטייבות את איכות הזן. קובי "מאלף" את הגפנים שלו כדי שיעניקו לו את הפרי האיכותי הדרוש לו באופן המדויק ביותר, ויאפשרו את העשרת היין והשבחתו משנה לשנה.
המשך קריאה

שמן זית

בצד יין, משק ארנס מייצר גם שמן זית בעל איכויות מיוחדות. שמן הזית של ארנס גדל בצורה ייחודית במטעי המשפחה בבנימינה, בשיטת "סופר צפוף" – כרם זיתים שניטע בצפיפות ונמסק על ידי בצרת, מכונה הבוצרת ענבים ומוסקת זיתים.
המשך קריאה

קובי ארנס - חקלאי, כורם ויינן

קובי ארנס, יליד בנימינה, גדל במשפחת חקלאים שורשית. מגיל צעיר נשם את עבודת האדמה, והאהבה לחקלאות זורמת בעורקיו.
המשך קריאה

החזון: גידול מוכוון-יין

הגישה של קובי גורסת, כי חלק מחוויית היין היא הטעם המקומי של הענבים הגדלים בכרמים באזור היקב. כתפיסת עולם, הוא בחר לעבוד אך ורק עם ענבי יין שהוא מגדל בעצמו.
המשך קריאה

Estate Red Blend 2010

ה-Estate Red Blend של יקב ארנס הוא יין פירותי, מלא ובשל יחסית, בעל עפיצות נמוכה, המדגיש את טעמי הפרי בצד ארומה עדינה של תבלינים.
המשך קריאה

יין כפרויקט חינוכי-קהילתי

בשנת 2010, חמש שנים לאחר שבכפר הנוער שפיה הוקמה מגמת כרם-יין, יצא לדרך שיתוף פעולה ייחודי בין המגמה החדשה לבין יקב ארנס.
המשך קריאה

חדש: Estate Red Blend 2011

היין של יקב ארנס מבוסס על שילוב משתנה של זנים מקומיים. הזנים שנבחרו להרכיב Blend זה – 44% סירה, 32% מורבדר ו-24% פטיט ורדו הינם זנים המתבלטים באזור בקעת הנדיב ובנימינה, המעניקים ליין איכויות טובות וטעמים מקומיים.
המשך קריאה

חדש: Estate Red Blend 2011

ביצירת יין רך ועשיר זה נבחרו ענבים אשר טופחו בכרמי המשפחה ומתבלטים באיכותם באזור גידול זה. הרכב זני הענבים ביין זה: 44% סירה, 32% מורבדר, ו 24%- פטי ורדו. היין יושן בחביות עץ אלון כשנה ובעל פוטנציאל התיישנות של כ-8 שנים משנת הבציר. היין במיטבו כשהוא מוגש בטמפרטורה של כ 18- מעלות, ולאחר חצי שעה מפתיחת הבקבוק.
המשך קריאה

פסטיבל היין האזורי ה-2

הנכם מוזמנים לבקר אותנו בפסטיבל, ולהיות הראשונים לטעות מהיין החדש שלנו. הפסטיבל יתקיים בימים 25-26/3 בגני הנדיב בזכרון יעקב.
המשך קריאה

חדש - כתבה מפרגנת עלינו באתר wine and dine

אדם מונטיפורי ביקר אצלנו ביקב, אתם מוזמנים להתרשם
המשך קריאה
  • היין
    • המשפחה
      • ייצור
        • גלריה
          • צור קשר

            Tivonet

              שריגרעיונות