הייצור

הייצור

יין כפרויקט חינוכי-קהילתי

בשנת 2010, חמש שנים לאחר שבכפר הנוער שפיה הוקמה מגמת כרם-יין, יצא לדרך שיתוף פעולה ייחודי בין המגמה החדשה לבין יקב ארנס.

מדובר במגמת לימוד ייחודית מסוגה בישראל, המאפשרת לתלמידי התיכון להתנסות בכל תהליכי עשיית היין – מהטיפול בכרם, דרך העבודה ביקב וכלה בשלב הבקבוק, התוויות והשיווק. בתוך כך חווים התלמידים התנסות מעשית ותיאורטית בחקלאות, במדעים ובתחומים משיקים נוספים. לצורכי המגמה הקים בית הספר שפיה, הסמוך לבנימינה, יקב בוטיק קטן המייצר כמה אלפי בקבוקים בשנה.

בשנת 2010 קיבל קובי ארנס פנייה ממגמת היין של שפיה. כאיש מקצוע מוביל בתחומו, הוא התבקש ללוות את תלמידי המגמה בעבודה ביקב המקומי. כך יצא לדרך שיתוף פעולה חינוכי וקהילתי, שבמסגרתו מעניק קובי ליווי מקצועי לפרויקט וחונך את דור העתיד של עולם היין הישראלי.

התרחבות שיתוף הפעולה אפשרה לקובי לעשות שימוש בתשתית הייצור הקיימת של יקב שפיה, יחד עם ציוד נוסף שהביא ליקב, על מנת לייצר באופן נפרד ומבודל גם את יין ארנס.

היין של יקב ארנס מיוצר כיום ביקב שפיה, באמצעות צוות של עובדי משק ארנס ועזרה של תלמידי המגמה החווים בתוך כך את כל שלבי העבודה בזמן אמת. התוצאה היא סימביוזה של פעילות קהילתית, חינוכית ומקצועית, המסייעת לטיפוח דור העתיד של המקצוע.

חזרה לדף הראשי
  • היין
    • המשפחה
      • ייצור
        • גלריה
          • צור קשר

            Tivonet

              שריגרעיונות